Etusivu » Blogi » Kouvolan pienyrittäjät ja naisyrittäjät, saammeko äänemme kuuluviin kunnallisessa päätöksenteossa?

Kouvolan pienyrittäjät ja naisyrittäjät, saammeko äänemme kuuluviin kunnallisessa päätöksenteossa?

Katja Lindqvist - naisyrittäjä

Otin yhteyttä Kouvolan Yrittäjiin ja Kouvola Innovationiin tavoitteenani selvittää Kouvolan naisyrittäjien määrää. Yleisesti Kouvolan alueella on yrityksiä noin 5500 + maatalousyrittäjät. Näistä jopa 85 % on pien- ja mikroyrittäjiä. Kouvola Innovationilta saamani tiedon mukaan reilut 80 % Kouvolan yrittäjistä on 0–4 henkilöä työllistäviä. Yksinyrittäjien määrää voi yrittää hahmottaa sitä kautta, että työ- ja elinkeinoministeriön TEM:in viimekeväänä Kouvolalle maksama yksinyrittäjätuki olisi kattanut 1466 yksinyrittäjää. Kouvolan naisyrittäjistä en löytänyt tarkkaa tilastoa, mutta Suomen Yrittäjänaisten mukaan noin kolmannes kaikista Suomen yrittäjistä on naisia ja heistä yksinyrittäjiä on jopa kolme neljäsosaa.

Kolmannes yrittäjistä on naisia

Kouvolassa meitä yksinyrittäjiä ja varsinkin naisyrittäjiä on siis paljon. Maksamme veroja ja tarjoamme kuntalaisille palveluja. Me naisyrittäjät olemme luonteeltamme sinnikkäitä, ylpeitä työstämme ja hyvin yhteistyökykyisiä. Olemme tottuneet pitkiin päiviin ja tasapainoilemme yrittäjyyden ja perhe-elämän välillä. Vaikka arki toisinaan onkin hektistä, me rakastamme tehdä työtämme ja teemme sitä suurella sydämellä. Teemme tärkeää työtä ja olemme tärkeä osa Kouvolan tukijalkaa.

”Kouvolan naisyrittäjien ääni tulee saada paremmin kuuluviin myös kunnallisessa päätöksenteossa.”

Minä lähdin ehdolle kuntavaaleihin, koska minusta Kouvolan naisyrittäjien ääni tulee saada paremmin kuuluviin myös kunnallisessa päätöksenteossa. Me kulutamme ja tuotamme ison osan kaupungin palveluista ja siksi tarvitsemme myös vahvan edustuksen valtuustoon. Viime vaaleissa vuonna 2017 olin myös ehdolla. Sain 186 ääntä, joista jokaisesta olen todella kiitollinen. Valtuuston jäsenyys jäi silloin vain 23 äänen päähän ja nyt lähdenkin entistäkin tarmokkaammin tavoittelemaan paikkaani kunnallisvaltuustossa. Olen toiminut tällä kaudella Kokoomuksen 1. varavaltuutettuna ja kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenenä.

Yrittäjät mukaan kaupungin kehittämiseen

Yrittäjät on otettava kaikin puolin enemmän mukaan kaupunkimme kehittämiseen ja heidän ääntään on kuultava enemmän kuntasuunnittelussa. Vuorovaikutusta kunnan ja paikallisten yrittäjien välillä tulee lisätä, viranomaisten lupajärjestelyjen on toimittava tehokkaasti ja apuja yrittäjille on oltava helposti saatavilla. Me yrittäjät, niin suuremmat kuin pienemmätkin, olemme Kouvolan tukijalka, ilman meitä ei ole Kouvolan palveluita ja tekijöitä. Kaupungin tilin saldoa on parannettava rakenteita rohkeasti uudistamalla, joskus vähemmän voi olla enemmän. Nyt viimeistään on nähtävä Kouvola kokonaisuutena, me olemme laaja ja monipuolinen kaupunki, jossa jokainen alue on osa kokonaisuutta. Me emme voi kilpailla keskenämme vaan tulevaisuus rakennetaan yhdessä.

Yhteistyön ja rakentavan muutoksen puolesta,
Katja

Katja on 47-vuotias äiti, yrittäjä, YAMK-opiskelija, tulevaisuuden päättäjä ja Kouvolan Kokoomuksen kuntavaaliehdokas 2021. Lue lisää Katjasta ja seuraa Katjaa myös Facebookissa ja Instagramissa.

Katjan Matkassa

Katso kaikki haastattelut blogista.

Anni Lapatto - Kauneusakatemia Lumous
Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Anni Lapatto
Marjo Petäjä - Kauneuslukko
Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Marjo Petäjä
May Do Thu - Lotus Nails
Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: May Do Thu
Sirkku Ranta - Korundi
Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Sirkku Ranta