Etusivu » Blogi » Katjan matkassa – Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Sirkku Ranta

Katjan matkassa – Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Sirkku Ranta

Sirkku Ranta - Korundi

Kysyin kouvolalaisilta naisyrittäjiltä heidän ajatuksiaan Kouvolasta. Kuunteleminen on yksi päättäjän tärkeimpiä ominaisuuksia ja yhteistyö ja verkostoituminen, yhdistettynä asiapohjaiseen päätöksentekoon, on tulevaisuuden vaikuttamista. Tällä kertaa vuorossa on  Kulta- ja hopeapaja Korundin yrittäjä Sirkku Ranta. Pyysin Sirkkua myös esittämään minulle yhden kysymyksen. Lue Sirkun kysymys ja vastaukseni siihen haastattelun lopusta.

Kultaseppä Sirkku Ranta on toiminut yrittäjänä 12 vuotta ja yhdessä kultaseppä Katri Henttosen kanssa pian seitsemän vuotta Kulta- ja hopeapaja Korundissa Kouvolan keskustassa.

Millaista on toimia yrittäjänä Kouvolassa?

”Yrittäjänä, varsinkin toiminnan alussa, olemme saaneet apuja Kinnolta. Yrityksemme on Kouvolan Ydinkeskusta ry:n jäsen ja sitä kautta olemme olleet mukana tapahtumissa.”

Kuinka kuvailisit Kouvolaa?

”Kouvola on parempi paikka asua ja yrittää kuin sen maine tällä hetkellä antaa ymmärtää. Kouvola on sopivan kokoinen kaupunki. Täällä on helppoa hoitaa asioita kaupungin sisällä ja paljon luontoa ympärillä.”

Mitä Kouvolan palveluja sinä/ yrityksesi käytätte eniten?

”Kouvolan Innovationin palveluita, kansalaisopiston tarjontaa, teatteria, taidenäyttelyitä, kirjastoa ja terveyspalveluita. Suosimme paikallisia palveluita.”

Mitä yrittäjänä toivoisit kehitettävän Kouvolassa?

”Kaupungilta toivon aktiivisempaa tiedottamista yrittäjien suuntaan. Kilpailutuksessa voisi ottaa enemmän huomioon Kouvolan yrittäjien palveluita.”

Mitkä tekijät vaikuttavat äänestyspäätökseesi kuntavaaleissa?

”Oman ehdokkaan valinnassa vaikuttaa eniten tämänhetkinen oma elämäntilanne. Toimin yrittäjänä ja omat lapseni ovat jo aikuisia. Viime vaaleissa kävin tutustumassa muutamiin vaalikoneisiin, kun mietin, kenelle annan ääneni.”

Millä kolmella adjektiivilla kuvailisit minua?

”Katja Lindqvist on aikaansaava, pirteä, perehtyy asioihin ja hoitaa asiat loppuun asti!”

Sirkun kysymys Katjalle:

"Onko ryhmässänne painostusta ja vaikuttaako se sinun omiin päätöksiisi?"

Yksi isoin syy, miksi liityin puolueista juuri Kokoomukseen, oli yksilönvapaus. Ennen valtuuston kokousta valtuustoryhmässä käydään läpi tuleva valtuuston asialista ja samalla keskustellaan siitä. Tietysti varsinkin isoissa asioissa pyritään ryhmänä yksimielisyyteen, mutta meillä Kokoomuksessa yksilöillä on vapaus painaa Ei tai Jaa -nappulaa valtuustossa omantuntonsa mukaisesti. Eli meillä ei ole ryhmässä painostusta. En voisi toimia sellaisessa ryhmässä, missä minä ei voisi tuoda omaa mielipidettäni esille itselle tärkeästä asiasta ja myös äänestää sen puolesta, mutta kannan myös vastuun tekemistäni valinnoista.

Valtuustoon tarvitaan lisää meitä pienyrittäjiä ja naisia päättämään meille ja koko Kouvolalle tärkeistä asioista. Yrittäjillä on kykyä huolehtia kunnan elinvoimasta!

Yhteistyön ja rakentavan muutoksen puolesta,
Katja

Katja on 47-vuotias äiti, yrittäjä, YAMK-opiskelija, tulevaisuuden päättäjä ja Kouvolan Kokoomuksen kuntavaaliehdokas 2021. Lue lisää Katjasta ja seuraa Katjaa myös Facebookissa ja Instagramissa.

Kouvolan pienyrittäjät ja naisyrittäjät, saammeko äänemme kuuluviin kunnallisessa päätöksenteossa? Lue lisää..

Tutustu myös muihin yrittäjähaastatteluihin! Kaikki haastattelut löydät blogista.

Anu Hedborg - Tunnelman Tekijä
Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Anu Hedborg
May Do Thu - Lotus Nails
Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: May Do Thu