Etusivu » Blogi » Katjan matkassa – Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Hannele Pylvänen

Katjan matkassa – Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Hannele Pylvänen

Hannele Pylvänen - Kuusaan Muotihuone

Kysyin kouvolalaisilta naisyrittäjiltä heidän ajatuksiaan Kouvolasta. Kuunteleminen on yksi päättäjän tärkeimpiä ominaisuuksia ja yhteistyö ja verkostoituminen, yhdistettynä asiapohjaiseen päätöksentekoon, on tulevaisuuden vaikuttamista. Nyt vuorossa on Kuusaan Muotihuoneen yrittäjä Hannele Pylvänen. Pyysin Hannelea myös esittämään minulle yhden kysymyksen. Lue Hannelen kysymys ja vastaukseni siihen haastattelun lopusta.

Hannele Pylvänen on toiminut naisten vaatetusalan yrittäjänä 24 vuotta liikkeessään Kuusaan Muotihuoneella Kuusankoskella.

Millaista on toimia yrittäjänä Kouvolassa?

”Kouvolassa on hyvä toimia yrittäjänä. Toimin Kuusankosken yrittäjien hallituksessa. Mielestäni Kuusankoskella yrittäjien välinen yhteistyö on hyvällä mallilla.”

Kuinka kuvailisit Kouvolaa?

”Kouvola on sopivan kokoinen. Ihmiset ovat avoimia ja helposti lähestyttäviä. Kouvola on myös nuorekas, vihreä ja dynaaminen. Kouvolan markkinoinnissa voisi tuoda vielä enemmän esille positiivisuutta.” 

Mitä Kouvolan palveluja käytät eniten?

Teatteria, taidenäyttelyitä, kirjastoa ja uimahalleja.

Mitä toivoisit kehitettävän Kouvolassa?

Ehdottomasti meille oma sairaala Kouvolaan.

Mitkä tekijät vaikuttavat äänestyspäätökseesi kuntavaaleissa?

Vaalikoneita olen joskus käyttänyt. Ehdokkaan valintaan vaikuttavat muun muassa ehdokkaan omat arvot sekä millainen ehdokas itse on. Persoonana ratkaisee sekä se, että omat näkemykset kohtaavat ehdokkaan kanssa.

Millä kolmella adjektiivilla kuvailisit minua?

”Katja on eloisa, avoin, iloinen ja luotettava.

Hannelen kysymys Katjalle:

"Kun pääset valtuutetuksi, mikä on ensimmäinen asia, johon paneudut?"

Aivan ensimmäisenä aloitan tutustumaan muihin valtuutettuihin ja käsiteltäviin asioihin. Koen yhteistyön tekemisen muiden valtuutettujen kanssa sujuvan työskentelyn edellytyksenä, joten tutustuminen omaan uuteen ”työyhteisöön” on tärkeää.  Uuden valtuuston jäsenet tulevat tekemään tiiviisti yhteistyötä seuraavan neljän vuoden ajan, joten koen erittäin tärkeänä luottamuksen rakentamisen ja avoimen keskustelun siitä, kuinka lähdemme kehittämään Kouvolaa ja sen palveluverkkoja eteenpäin.

Ensimmäinen asia, joka tulee uuden valtuuston käsittelyyn, liittyy hyvin todennäköisesti uuden uimahallin sijaintiin, uuden kulttuuritalon rakentamisen ajankohtaan sekä talouden tasapainottamiseen ja uuden yhtenäiskoulun sijaintipaikan valintaan.

Valtuustoon tarvitaan lisää meitä pienyrittäjiä ja naisia päättämään meille ja koko Kouvolalle tärkeistä asioista. Yrittäjillä on kykyä huolehtia kunnan elinvoimasta!

Yhteistyön ja rakentavan muutoksen puolesta,
Katja

Katja on 47-vuotias äiti, yrittäjä, YAMK-opiskelija, tulevaisuuden päättäjä ja Kouvolan Kokoomuksen kuntavaaliehdokas 2021. Lue lisää Katjasta ja seuraa Katjaa myös Facebookissa ja Instagramissa.

Kouvolan pienyrittäjät ja naisyrittäjät, saammeko äänemme kuuluviin kunnallisessa päätöksenteossa? Lue lisää..

Tutustu myös muihin yrittäjähaastatteluihin! Kaikki haastattelut löydät blogista.

Marjo Petäjä - Kauneuslukko
Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Marjo Petäjä
Tarja Toivanen - Fenno Optiikka Manski
Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Tarja Toivanen