Etusivu » Blogi » Katjan matkassa – Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Tarja Toivanen

Katjan matkassa – Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Tarja Toivanen

Tarja Toivanen - Fenno Optiikka Manski

Kysyin kouvolalaisilta naisyrittäjiltä heidän ajatuksiaan Kouvolasta. Kuunteleminen on yksi päättäjän tärkeimpiä ominaisuuksia ja yhteistyö ja verkostoituminen, yhdistettynä asiapohjaiseen päätöksentekoon, on tulevaisuuden vaikuttamista. Vuorossa Fenno Optiikka Manskin yrittäjä Tarja Toivanen. Pyysin Tarjaa myös esittämään minulle yhden kysymyksen. Lue Tarjan kysymys ja vastaukseni siihen haastattelun lopusta.

Tarja Toivanen on toiminut jo vuodesta 2003 optikkoyrittäjänä Kouvolan keskustassa. Fenno Optiikka Manski on palveleva pienyritys kävelykadulla kivijalassa.

Millaista on toimia yrittäjänä Kouvolassa?

”Halusin vuosien palkkatyön jälkeen ehdottomasti yrittäjäksi juuri Kouvolaan. Kouvolassa arvostetaan pienyrittäjyyttä, ja kun löytää oman kanta-asiakaskunnan, se arjen työ on palkitsevaa. Pienemmän paikkakunnan etu on juuri se, että oppii tuntemaan asiakkaat.”

Kuinka kuvailisit Kouvolaa?

”Kouvola on sopivan kokoinen intiimi kaupunki. Luonnonläheinen, urheilullinen ja tarjonnaltaan monipuolinen.”

Mitä Kouvolan palveluja sinä/ yrityksesi käytätte eniten?

”Olen käyttänyt Kouvolan kunnallisista palveluista lähinnä yrittäjien koulutukseen ja verkostoitumiseen suunnattuja palveluita.”

Mitä yrittäjänä toivoisit kehitettävän Kouvolassa?

”Tässä taloudellisessa tilanteessa tärkeintä olisi painottaa palveluiden ja tuotteiden ostoissa hankintakriteerit täyttävien kotimaisten yritysten osallistamista; selvitetään ja ainakin informoidaan alueen palveluja ja tuotteita tarjoavia yrityksiä kilpailutuksista ja pyritään hankintojen järkevien painotusarvojen puitteissa ensisijaisesti suuntaamaan hankinnat lähelle, etenkin ympäristö- (mm. rahti) ja työllistämismielessä – ja tietenkin kilpailulaki ja EU-lainsäädäntö huomioiden.”

Mitkä tekijät vaikuttavat äänestyspäätökseesi kuntavaaleissa?

”Ehdokkaan uskottavuus on tärkein! En käytä vaalikoneita apuna, vaan valitsen ehdokkaan oppimani, kuulemani ja kokemani perusteella. Yleensä seuraan ehdokasta etukäteen pidempään kuin vain vaalikampanjoinnin ajan.”

Millä kolmella adjektiivilla kuvailisit minua?

”Katja on innostunut, innostava ja iloinen.”

Tarjan kysymys Katjalle:

"Miksi lähdit mukaan politiikkaan?"

Olen tiimipelaaja ja haluan tuoda meidän pienyrittäjien, äitien ja rohkeasti tulevaisuuteen katsovien uudistajien äänet kuuluviin. Olen toiminut jo 20 vuotta Kokoomuksen jäsenenä ja vaikuttanut aktiivisesti Kouvolan asioihin jo nuoresta naisesta lähtien. Olen siis vahva vaikuttaja ja tekijänainen. Halu tehdä Kouvolasta parempi paikka asua, elää ja yrittää, on minulle sydämen asia ja uskon minun osaamistani, yhteistyökykyäni ja asioiden eteenpäin viemistä tarvittavan juuri nyt.

Valtuustoon tarvitaan lisää meitä pienyrittäjiä ja naisia päättämään meille ja koko Kouvolalle tärkeistä asioista. Yrittäjillä on kykyä huolehtia kunnan elinvoimasta!

Yhteistyön ja rakentavan muutoksen puolesta,
Katja

Katja on 47-vuotias äiti, yrittäjä, YAMK-opiskelija, tulevaisuuden päättäjä ja Kouvolan Kokoomuksen kuntavaaliehdokas 2021. Lue lisää Katjasta ja seuraa Katjaa myös Facebookissa ja Instagramissa.

Kouvolan pienyrittäjät ja naisyrittäjät, saammeko äänemme kuuluviin kunnallisessa päätöksenteossa? Lue lisää..

Tutustu myös muihin yrittäjähaastatteluihin! Kaikki haastattelut löydät blogista.

Sirkku Ranta - Korundi
Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Sirkku Ranta
Anu Hedborg - Tunnelman Tekijä
Yrittäjien ajatuksia Kouvolasta: Anu Hedborg